Het trainingsprogramma

Zo ziet het trainingsprogramma er uit

Lees hieronder precies per les wat we allemaal gaan behandelen in de training

Les 1 - Fundering

We starten met het bouwen van een goede fundering. In de eerste les zetten we kort gezegd jouw mindset in de juiste richting om zo in topsnelheid deze training te doorlopen en echt succesvol alle kennis als een spons op te kunnen nemen!

Les 2 - Certificering

In deze korte les geven we je een eerste introductie met de NVM en de VBO, wat de verschillen zijn en wat de routes naar officiële certificering.

Les 3 - Opleidingsroutes

Als jij een officieel makelaarsdiploma wilt halen (=niet verplicht) dan zijn hier meerdere niveaus in en bestaan er meerdere routes. Als je dan eenmaal een niveau en een route hebt gekozen, dan beland je in een jungle van onduidelijke informatie. In deze belangrijke les leer je in ‘Jip en Janneke’ taal hoe het zit en helpen we je ook met het maken van een verstandige keus. D.w.z. wel of geen opleiding volgen en zo wel, wat past er dan het beste bij je.

Les 4 - Starten met die hap!

Wat je situatie ook is, jij wilt z.s.m. geld verdienen als makelaar. Misschien in loondienst, misschien wel als ZZP-er. In deze les leren we je wat je allemaal moet regelen, en geven we je essentiële (ervarings)tips om snel het vak goed in te rollen. Deze les fungeert als de KICKSTART van jouw makelaarsmotor!

Les 5 - Verkoopbezichtigingen

Als wij bij VK Makelaars nieuwe makelaars inwerken dan starten we altijd met verkoopbezichtigingen. Zo doen we dat ook in deze training. We leren je eerst hoe jij jouw verkoopbezichtigingen echt GOED voorbereid. We duiken dan al direct even de diepte in qua stof. Daarna nemen we je mee op bezichtiging. We sluiten af met belangrijke handreikingen en tips.

Les 6 - Onderhandelen

Je hebt (een groot deel) van de verkoopbezichtigingen erop zitten en er komen biedingen binnen. In deze les leren we je alles over hoe de onderhandelingen er in praktijk uit zien, hoe jij moet handelen, wat je WEL moet doen en wat je vooral NIET moet doen.

Les 7 - Verkoop afhandelen deel I

Je hebt de woning mondeling verkocht. Nu volgt de hele procedure van verkoopafhandeling. In deze les komen o.a. aan bod: bevestiging koop, WWFT’s, op de juiste manier andere bieders afbellen en de koopakte.

Les 8 - Verkoop afhandelen deel II

In deze vervolgles behandelen we o.a. koopakte tekenen, notaris & taxateur aanschrijven, facturering, bouwkundige keuring, bewaken termijnen, stickers plakken, inspectie, slimme aftersales en hoe je een TOP-review zal krijgen van jouw klanten.

Les 9 - Kantoorzaken

Je komt te werken op een makelaarskantoor waar veel vakjargon, werkwijzen en procedures worden gebruikt. Start niet meer als groentje op een makelaarskantoor na het volgen van deze les. We leren je de belangrijkste MUST-KNOWS op kantoor!

Les 10 - Zoekers scoren

In deze les leren we je o.a. hoe jij als aankoopmakelaar eenvoudig aan zoekklanten komt en geven we je letterlijk het (bel)script en de emailtemplates die je kan gebruiken om prospects eenvoudig klant te maken.

Les 11 - Nieuwe zoekers

Gefeliciteerd, je hebt je eerste zoekers binnengehaald. In deze les leren we je het proces om de zoekklanten te contracteren volgens de (wettelijke) verplichtingen (AVG, WWFT, OTD). Vervolgens leren wij je hoe je jouw zoekers het nieuwste aanbod woningen kan sturen vóórdat het op Funda staat en ook als je geen NVM-makelaar bent. Dit gaat je heel veel voordeel brengen! Tot slot brengen we je voor het eerst in contact met onze ‘heilige aankoopinstructie’: Hét document om deal na deal na deal te maken!

Les 12 - De aankoopbezichtiging Deel I

In deze les leren we je o.a. hoe je een aankoopbezichtiging professioneel voorbereid, waar je op let als je aankomt in de omgeving en straat, waar je op let aan de buitenzijde van de woning en waar je allemaal op let aan de binnenzijde van de woning. Vervolgens leren we je welke vragen je moet en welke vragen je kan stellen aan de verkopende makelaar.

Les 13 - De aankoopbezichtiging Deel 2

In deze vervolgles gaan we nog een stuk verder in op de bouwkundige-, maar ook juridische aspecten van een woning die je moet weten bij de aankoopbezichtiging. We maken je echt alert waar op te letten, wat je jouw klanten kan vertellen en wanneer er een alarmbel bij je moet gaan rinkelen. We leren je strategische trucs tijdens de bezichtiging om de woning op een later moment succesvol aan te kopen. Tot slot leren we je hoe je de woning na bespreekt met jouw klanten. Tot slot is er een leuke huiswerkopdracht voor je (niet verplicht).

Les 14 - Een bieding voorbereiden

Hier ga je (weer) in aanraking komen met de stukken die bij een woning horen. Deze stukken bestaan o.a. uit een eigendomsbewijs, bodemrapportage en vragenlijst. Is het een appartement dan heb je ook o.a. te maken met een jaarrekening, MJOP, notulen en splitsingsakte. We leren je hoe je deze stukken moet analyseren/scannen en waar je waakzaam op moet zijn en hoe je jouw klant verslag doet van de bijzonderheden. Daarna leren we je hoe je jouw waarde-advies samen met een biedingsadvies voor jouw klant op papier zet en presenteert. Een cruciale les voor de aankoopmakelaar!

Les 15 - Bieden

We leren je eerst welke biedsystemen er (ook al weer) zijn. Vervolgens geven we je op een presenteerblaadje hoe de vier meest voorkomende biedingen er uit zien. We vertellen je wat je altijd mee moet nemen in je bieding en wat je optioneel kan meenemen. En we laten je de bieding klaarzetten om uit te sturen.

Les 16 - Strategische info vergaren en gebruiken

In het kort: we leren je hier DE geheimen van het makelaarsvak. De enige les in Nederland waar jij leert wat er echt achter de schermen speelt en hoe jij daar jouw voordeel uit kan halen.  Meer info alleen voor cursisten 😉.

Les 17 - Aankoop afhandelen deel I

Gefeliciteerd! Jij hebt de woning aangekocht. In deze les leren we je o.a. de koop te bevestigen, slim een taxateur in te schakelen, een bouwkundige keuring te plannen, papierwerk af te handelen en de notaris te informeren. Verder leren we je hoe je jouw klant helpt als er verbouwd moet worden en de klant dit wil meefinancieren.

Les 18 - Aankoop afhandelen deel II

In dit vervolg leren wij je: de bouwkundige keuring meelopen, koopakte doornemen, koopakte afhandelen, facturatie, termijnbewaking, transport voorbereiden, aftersales, de woninginspectie en het transport bij de notaris. Tot slot leren we je hoe je zorgt dat jij de prachtige review krijgt die jij verdiend!

Les 19 - Verkoopleads + verkoopgesprek voorbereiden

Les 20 - Op verkoopgesprek

Jij gaat op verkoopgesprek, maar de klant heeft waarschijnlijk ook nog 2-3 andere makelaars uitgenodigd. In deze les leren we je de technieken om slim een verkoopgesprek te voeren, de juiste vragen te stellen en een onderscheidende indruk achter te laten die jou de meeste kans geven om de opdracht gegund te krijgen!

Les 21 - Het verkoopvoorstel

Na een succesvol verkoopgesprek, ga je direct aan de slag met een flitsend verkoopvoorstel. We leren je wat er in een verkoopvoorstel moet staan en waar je op moet letten. Wij geven je zelfs een klip en klaar verkoopvoorstel en nemen deze stap voor stap door. We leren je een simpele techniek om vertrouwen bij jouw klant te winnen en er net dat extra stukje boven je concurrentie uit te steken!

Les 22 - VERKOOP aan de slag deel I

De verkoopopdracht is binnen: YES! Tijd om alles op te gaan tuigen. In deze les leren we je o.a. verkoopdossiers maken, stukken verzamelen, recherche doen, OTD maken, verkoop planning maken, fotograaf inplannen, de inverkoopname doen en de aanbiedingstekst schrijven. We geven je veel handige handreikingen uit de praktijk en voorzien je (net als bij de meeste lessen) van ontzettend waardevolle documenten waardoor je nooit iets zal vergeten!

Les 23 - VERKOOP aan de slag deel II

In dit vervolg gaan wij je o.a. leren: een advertentie op te tuigen in het CRM, hoe je een brochure moet maken, hoe je deze verkoop slim kan gebruiken om jezelf rondom de woning slim te profileren, bord plaatsen, woning aanmelden, Fundadesk en een goede check van alles doen.

Les 24 - Verhuur deel I

In deze les leren we je eerst hoe je een verhuuropdracht kan binnenhalen.  Daarna leren we je de basics van het huurpuntenstelsel en hoe je jouw klant kan adviseren een woning in de vrije sector te krijgen.  We leren je op een begrijpelijke manier waar je op moet letten bij verhuur en vooral waarover jij je klant moet adviseren. Een goede verhuurmakelaar gaat namelijk niet klakkeloos een woning verhuren, maar adviseert zijn klant goed over valkuilen e.d. We leggen uit hoe je de huurwaarde van een woning kan bepalen en geven je een effectief bestand waarmee je veiliger een verhuuropdracht kan aangaan.
We hebben een aantal korte artikelen als huiswerk bij deze les (niet verplicht) waarin je heel eenvoudig leert wat er bij huur en verhuur nog meer komt kijken.

Les 25 - Verhuur deel II

In Verhuur deel II gaan we het hebben over de screening van kandidaat-huurders en gaan we uitleggen waar je op moet letten bij het opstellen van de standaard ROZ-huurovereenkomst. Tot slot laten we je zien hoe je een goede check-in doet (sleuteloverdracht) en hoe je een goede check-out doet.

Les 26 - Lessen uit de praktijk

Dit wordt echt spannend! We nemen je mee met gegarandeerd echte lessen van ons uit de praktijk van momenten dat het bijna fout afliep. Hier gaat het om grote dure fouten, gebreken of bijzonderheden. Wij laten jou leren van deze spannende situaties zodat jij voorbereid bent voor de rest van jouw carrière!

Les 27 - Vergunningvrij bouwen

Als makelaar moet jij weten wat jouw klanten vergunningvrij mogen bouwen. In deze les leer je de relevante en belangrijkste vergunningvrije bouwwerken en verbouwingen.

Les 28 - Bouwkundige Must Knows deel I

Bij een officiële makelaarsopleiding leer je (of heb je geleerd) over metselverbanden en soorten dakpannen. In de praktijk als makelaar kan je daar niks mee. Daarom leren wij je hier op bouwkundig gebied wat je moet weten als je verkoopt en aankoopt. Dit zijn de echte praktijkzaken die je tegenkomt en die je moet weten!

Les 29 - Bouwkundige Must Knows deel II

In deze vervolgles leren we je o.a. over spouwmuurisolatie herkennen, asbest herkennen, gresbuizen, loden leidingen en elektra.

Les 29 – Bouwkundige Must Knows deel II
In deze vervolgles leren we je o.a. over spouwmuurisolatie herkennen, asbest herkennen, gresbuizen, loden leidingen en elektra.

Les 30 - Funderingen

In deze les leren we je over de belangrijkste types  van funderingen, de eigenschappen en gebreken en hoe je ze op tekening kan herkennen.

Les 31 - Marketing

Nu je helemaal klaargestoomd bent om aan de gang te gaan als makelaar op een kantoor of misschien wel nu of in de toekomst met jouw eigen kantoor, is het zaak dat je een constante toestroom aan nieuwe klanten krijgt. In deze allerlaatste les leren we je over wat voor ons de bewezen en belangrijkste marketingtools zijn geweest, waar je deze kan vinden en hoe je deze het beste kan inzetten!

Durf jij er voor te gaan?