Stel je hebt net een huis mondeling verkocht en gaat de andere bieders afbellen. Een aankoopmakelaar vraagt aan jou of het geaccepteerde bod op het huis meer of minder scheelt dan €10.000,-. Wat doe je?

  1. Je geeft antwoord op zijn vraag. Het maakt namelijk niet uit omdat er nog geen handtekening staat.
  2. Je zegt dat je daar geen uitspraken over kan doen.
  3. Je geef antwoord op zijn vraag als het daadwerkelijk meer dan €10.000,- scheelde.
  4. Je geeft aan dat je er geen uitspraken over kan doen, maar dat hij je mag bellen als de woning definitief verkocht is.

Bod op het huis geaccepteerd: wel of niet vertellen?

Het juiste antwoord is 4. Nooit, maar dan ook nooit informatie geven over de hoogte van de koopsom als een woning nog niet onvoorwaardelijk verkocht is. De woning is pas verkocht als er handtekeningen staan.

Als een aankoopmakelaar na het mislopen van een aankoop informatie weet over de hoogte van het geaccepteerde bod op het huis, dan kan hij ongevraagd en tegen de regels van het biedingssysteem in een nieuw beter bod bij je neerleggen.

Jij bent wettelijk verplicht jouw verkopers over dit nieuwe bod te informeren en als zij daarvoor willen gaan, dan mag jij de 1e kopers weer opbellen om ze te vertellen dat ze hun champagne door de gootsteen kunnen gooien.

Hoe je de verkoop van een huis kan bevestigen kunnen wij je ook vertellen. Net zoals wat je allemaal moet controleren bij een koopovereenkomst. Wil je echt de diepte ingaan? Dat kan met onze makelaarstraining!